Restauracja Sukiennice. Galician hospitality and cuisine.

 

SPECJAŁ

Sznycel jak w Wiedniu z ćwiartką cytryny i sałatką ziemniaczaną lub frytkami

Sznycel jak w wiedniu z ćwiartką cytryny i sałatką ziemniaczaną lub frytkami - 250/150/150 g

z wieprzowiny
z kurczaka
z cielęciny

Sur Sznycel 100% peklowanego mięsa z ćwiartką cytryny

NEW!!! Sur sznycel 100% peklowanego mięsa z ćwiartką cytryny i sałatką ziemniaczaną lub frytkami - 250/150-200 g

Do wyboru sos z leśnych grzybów lub sos myśliwski - 100 ml

 

Golonka z pieca jak w Bawarii

Chrupiąca golonka z pieca z musztardą i świeżo tartym chrzanem - za 100 g

 

Ser Gouda z szynką w garniturze panierowany z frytkami i sosem tatarskim - 100/100/200 g/20 ml

 

Golonka po węgiersku ze smażonymi ziemniakami - 300/150 g

 

NEW!!! Pierś z kurczaka z grilla podana do wyboru z serem górskim lub delikatnym szpinakowym sosem i smażonymi ziemniakami - 200 g

 

Kiełbaski jagnięce z grilla z orientalną sałatką z pomidorów oraz frytkami - 250/150/150 g

 

NEW!!! Peklowana golonka gotowana w rosole z kapustą bawarską, ziemniakami i świeżo tartym chrzanem - 200/50/150/150 g

 

NEW!!! Polędwiczka wieprzowa z suszonymi pomidorami w sosie gorgonzola ze smażonymi  ziemniakami i sałatą - 250/200/150 g

 

Placek po zbójnicku z najlepszą wołowiną i sosem z polskich grzybów - 400/150 g/100 ml

 

Żeberka z grilla z sosem miodowo-orzechowym lub sosem BBQ (do wyboru) podane ze smażonymi ziemniakami i kapustą bawarską - 400 g/40 ml/150/150 g

 

Pół kaczki pieczonej z jabłkami, karmelizowaną kapustą oraz warzywami z pieca - 1/2 szt./50/50/50 g

 

Ognista szpada z kurczaka lub wieprzowiny z boczkiem - 300/150/150/150 g

 

 "Sukiennice" chopped steak z masłem ziołowym, orientalną sałatką z pomidorów i frytkami - 300/150 g

 

Black angus steak z masłem ziołowym, sałatką i frytkami - 200/150 g

 

Stek argentyński ze świeżej wołowiny z grilla z masłem ziołowym, sałatką oraz frytkami - 250-210/150 g